Listový salát s vejcem

Lehká večeře ze zeleniny a vařených vajíček. Recept je raz dva na stole.


4.25x
30 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo. Po zchlazení oloupeme a rozkrojíme.

Mezitím si připravíme různé druhy salátu (hlávkový, čínský, rukolu apod.), opláchneme jej a natrháme na menší kousky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky.

Zeleninu vsypeme do misky, zasypeme italskou solí, zakápneme bylinkovým octem a promícháme se zakysanou smetanou a tatarskou omáčkou. Můžeme vmíchat i čerstvé bylinky, pokud máme nějaké po ruce.

Salát ihned rozdělíme na talíře, poklademe vejci a posypeme petrželkou. Listový salát s vejce podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Listový salát s vejcem

Zpět na recept