Vaření.czReceptyListové pečivo s ořechovou náplní

Listové pečivo s ořechovou náplní

Recept z listového těsta. Plníme ořechy zjemněnými smetanou. Vše bez použití váhy.


4.616x
60 min

Ingredience

1 balíčeklistové těsto

podle chuti

rum
rozinky

náplň

rum
mléko
2-3 hrnkymleté ořechy
1 balíčekskořicový cukr
1 kelímeksmetana 12%
1-2 lžícejemný třtinový cukr

na potření

1 ksbílek

na ozdobu

třtinový cukr
rozinky nebo jádra ořechů

Postup přípravy

Začneme přípravou náplně. V míse promícháme mleté ořechy, zalijeme smetanou, přidáme skořicový i třtinový cukr a lžíci rumu. Ořechovou náplň promícháme a podle potřeby (hustoty) přidáme trochu mléka, případně zahustíme hrstí ořechů. Pokud máme rádi rozinky, můžeme je do náplně také přidat, ale chutnají lépe, když si je den předem naložíme do rumu. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a nakrájíme na čtverce. Velikost je na nás, pokud si chceme ušetřit práci, krájíme větší. Na každý čtverec dáme 1 - 2 lžičky připravené náplně a vždy protilehlé rohy těsta spojíme. Ve středu zamáčkneme, aby náplň během pečení zůstala uvnitř a nevytékala. Listové pečivo s ořechovou náplní položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme špetkou třtinového cukru a připíchneme rozinku nebo jádro vlašského ořechu. Listové pečivo pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé. Listové pečivo s ořechovou náplní podáváme teplé i studené. Jsou syté a chutnají výborně k čaji.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Listové pečivo s ořechovou náplní

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena