Líšeňské řezy s jablky

Recept na sádlové řezy z odpočatého těsta.


4.84x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
1 lžíceocet
75 dkgjablko
0.5 lžičkyskořice mletá
1 hrstcukr krystal
0.5 balíčkuvanilkový cukr
36 dkghladká mouka
1 hrstmletý mák
1-2 hrstěmleté vlašské ořechy
20 dkgvepřové sádlo

na potření

mléko

podle chuti

špetka soli

podle potřeby

2 lžícemandlové lupínky

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku, osolíme, do ďolíčku rozklepneme vejce, přidáme lžíci octa, vepřové sádlo a vypracujeme těsto. Těsto vypracujeme večer, zabalíme do mikrotenu a přes noc odložíme do chladničky. Ráno ho rozdělíme na dva díly, jeden vyválíme, dáme na plech, posypeme mletými ořechy, mákem, dáme na plátky nastrouhaná oloupaná jablíčka, posypeme skořicí, krystalovým cukrem s vanilkou a mandlovými lupínky. Druhým plátem zakryjeme. Propícháme párkrát vidličkou, potřeme mlékem a v horké troubě dorůžova upečeme. Upečené líšeňské řezy s jablky pocukrujeme a můžeme nakrájet.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Líšeňské řezy s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena