Líšeňské řezy s jablky

Recept na sádlové řezy z odpočatého těsta.


4.84x
60 min

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku, osolíme, do ďolíčku rozklepneme vejce, přidáme lžíci octa, vepřové sádlo a vypracujeme těsto.

Těsto vypracujeme večer, zabalíme do mikrotenu a přes noc odložíme do chladničky.

Ráno ho rozdělíme na dva díly, jeden vyválíme, dáme na plech, posypeme mletými ořechy, mákem, dáme na plátky nastrouhaná oloupaná jablíčka, posypeme skořicí, krystalovým cukrem s vanilkou a mandlovými lupínky.

Druhým plátem zakryjeme. Propícháme párkrát vidličkou, potřeme mlékem a v horké troubě dorůžova upečeme.

Upečené líšeňské řezy s jablky pocukrujeme a můžeme nakrájet.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Líšeňské řezy s jablky

Zpět na recept