1 špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
150 g | máslo | |
50 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
200 g | hladká mouka | |
drobenka | ||
---|---|---|
3 lžíce | máslo | |
3 lžíce | cukr moučka | |
3 lžíce | hrubá mouka | |
náplň | ||
500 g | jahody |
Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, promícháme s oběma cukry, špetkou soli a spojíme s vejcem a změklým máslem. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30 minut rozležet. Jahody očistíme a nakrájíme podle potřeby na menší kousky. Z másla, cukru a mouky rozžmouláme mezi prsty drobenku. Těsto rozválíme na tenkou placku a vtlačíme do formy. Posypeme částí drobenky, poklademe ovocem a zasypeme zbytkem drobenky. Troubu rozehřejeme na 175 °C a linecký koláč v ní pečeme asi 35 minut. Upečený linecký koláč s jahodami rozkrájíme a podáváme k čaji, kávě, na svačinu a jen tak na chuť.
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přináším několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena