Linecké cukroví s mandlemi a skořicí

Vyzkoušejte recept na skvělé slepované linecké cukroví s mandlemi, skořicí a rybízovým džemem.


4.826x
60 min
1×

Postup přípravy

Hladkou mouku prosejeme do větší mísy, přidáme moučkový cukr, rozměklé máslo, žloutky, mléko, mleté mandle, skořici, citrónovou kůru a vše zpracujeme na hladké těsto.

Těsto rozválíme na tenkou placku a pomocí vykrajovátek tvoříme požadované tvary. Do poloviny cukroví vykrojíme středy.

Cukroví přeneseme na plechy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 10 minut.

Upečené linecké cukroví necháme vychladnout, spodní část cukroví potřeme Rybízovým džemem Hamé, přiklopíme vrchní částí a na závěr lehce pocukrujeme.
user-icon

autor Hamé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Linecké cukroví s mandlemi a skořicí

Zpět na recept