Srdíčka z lineckého těsta s chutí skořice a karamelovou polevou. Recept na vánoční cukroví.
Hodnocení
4.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Máslo200 g
Žloutek2 ks
Cukr moučka80 g
Skořice mletá10 g
Hladká mouka 300 g
Poleva
Smetana ke šlehání2 lžíce
Třtinový cukr250 g
Kondenzované neslazené mléko100 ml
Postup přípravy
Z prosáté mouky, moučkového cukru, mleté skořice, žloutků a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout.
Z odleženého těsta vyválíme plát asi 3 - 4 mm vysoký. Pak z těsta vykrájíme srdíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Srdíčka pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dorůžova.
Připravíme si karamelovou polevu. Na pánvi se silným dnem necháme rozpustit do hladka třtinový cukr, stále pilně mícháme. Rozpuštěný karamel odstavíme z tepla a až přestane vřít, vmícháme ohřát neslazené kondenzované mléko a smetanu.
Vše vrátíme na teplo a za stálého míchání zvolna povaříme (15 - 20 minut) na požadovanou hustotu.
Srdíčka potřeme teplým karamelem a posypeme griliášovou drtí nebo zdobíme cukrovými hvězdičkami.
Sušenky necháme na plechu do druhého, dokud poleva neztuhne.
Linecká srdíčka s karamelovou polevou uchováme v papírové krabici a podáváme ke kávě nebo čaji jako cukroví.