Lín pečený v těstě

Namísto tradičního smaženého vánočního kapra si můžeme připravit dietní verzi ryby upečené v těstě. Může to být lín, ale i kapr.


4.324x
75 min
1×

Ingredience

1 kscitron
2 ksryba lín

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
citronová šťáva

těsto

2 ksvejce
100 mlvoda
500 ghladká mouka
2 lžíceškrobová moučka
150 grostlinný tuk

na potření

1 ksvejce

podle potřeby

rozmarýn
sezamová semínka

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Z prosáté osolené mouky, škrobové moučky, vajec, vody a tuku vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout. Odležené těsto tence rozválíme na dva pláty. Ryby vykucháme, zbavíme ploutví, omyjeme a osušíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme půl hodiny odležet. Potom dutinu břišní naplníme plátky citronu, snítkou rozmarýnu a rybu zabalíme do rozváleného těsta. Okraje seřízneme podle tvaru ryby, pevně uzavřeme a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme solí a v místech šupin sezamovým semínkem. Rybu v těstě pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Lína pečeného v těstě podáváme s citronem. Jako přílohu zvolíme bramborovou kaši, opečené brambory nebo dietní bramborový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lín pečený v těstě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena