Lín pečený v těstě

Namísto tradičního smaženého vánočního kapra si můžeme připravit dietní verzi ryby upečené v těstě. Může to být lín, ale i kapr.


4.324x
75 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Z prosáté osolené mouky, škrobové moučky, vajec, vody a tuku vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout. Odležené těsto tence rozválíme na dva pláty.

Ryby vykucháme, zbavíme ploutví, omyjeme a osušíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme půl hodiny odležet. Potom dutinu břišní naplníme plátky citronu, snítkou rozmarýnu a rybu zabalíme do rozváleného těsta. Okraje seřízneme podle tvaru ryby, pevně uzavřeme a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme solí a v místech šupin sezamovým semínkem.

Rybu v těstě pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Lína pečeného v těstě podáváme s citronem. Jako přílohu zvolíme bramborovou kaši, opečené brambory nebo dietní bramborový salát.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lín pečený v těstě

Zpět na recept