Výborný recept na citronový alkoholický italský nápoj od mé přítelkyně. Limoncello allá Francesca se uchovává v mrazáku, je proto potřeba použít potravinářský líh.
Hodnocení
4.6
/ 5 (22x)
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr1200 g
Voda1 a 1/2 l
Bio citron10 ks
Alkohol 95%1 l
Postup přípravy
Velké bio citrony důkladně umyjeme v teplé vodě, kartáčkem je zbavíme veškerých nečistot.
Škrabkou na brambory oloupeme jen žlutou část kůry, dáme si pozor, neboť bílá část slupky citronu je velmi hořká.
Oloupanou žlutou kůrku na prkýnku nakrájíme na slabé proužky.
Do skleněné nádoby naložíme se 750 ml čistého alkoholu nakrájené citronové proužky a skleněnou nádobu uzavřeme.
Nádobu uložíme do suchého a tmavého místa na jedem měsíc.
Po jednom měsíci dáme vařit vodu s cukrem. Mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odendáme a necháme vychladnout.
Do cukrového sirupu přidáme zbytek alkoholu (250 ml), vlijeme do skleněné nádoby s citronovými kůrami a sklenici opět uzavřeme.
Necháme na suchém a tmavém místě dalších 40 dní.
Po 40 dnech limoncello přefiltrujeme, nalijeme do lahví a uložíme do mrazáku.
Limoncello alla Franceska můžeme ihned ochutnávat.