Lilkové pyré s olivami

Velmi dietní pokrm pocházející z marocké kuchyně.


2.9181x
20 min

Postup přípravy

Lilky omyjeme, nakrájíme na kousky, povaříme asi 10 minut v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a na hrubo nakrájíme.

Olej rozehřejeme v kastrolu a vložíme rajčata. Prolisujeme k nim česnek a za stálého míchání 10 minut dusíme, až se tekutina odpaří. Lilky vmícháme do rajčat, osolíme, opepříme, dochutíme paprikou, kajenským pepřem a římským kmínem.

Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Do pyré přidáme olivy.

Lilkové pyré s olivami posypeme petrželkou a podáváme teplé.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilkové pyré s olivami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.