Vaření.czReceptyLilek zapečený s balkánem

Lilek zapečený s balkánem

Máte rádi lilek? Pak se podívejte na další možný způsob úpravy, který je velmi chutný!


4.316x
30 min
2×

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka, která osmahneme na pánvičce. U této fáze nezapomeneme na olej, lilek ho hodně nasákne, ale nesmíme lilek opékat moc dlouho, pak hodně změkne. Zkuste to ze začátku tak 1,5 minuty z každé strany (záleží hodně i na pánvičce). Rajčata též pokrájíme na kolečka kolem 1/2 cm hrubá a osmahneme také na pánvičce. Mezitím v míse rozmícháme nastrouhaný balkán a nastrouhaný eidam. Dávám cca 2 díly balkánu a 1 díl eidamu, aby to nebylo přespříliš slané. Sýry promícháme s nastrouhaným česnekem (tím nešetříme) a posekaným koprem. Pokud není kopr, pak třeba petrželku. Na plech vyskládáme kolečka lilku, na ně plátky rajčat, na ně utřený sýr a dáme do předehřáté trouby. Pozor, na plech olej nedáváme, lilek dost nasákl už na pánvičce. V troubě pečeme lilek s balkánem cca 10 -15 minut. Výbornou přílohou k lilku s balkánem je čerstvá francouzská bageta.
user-icon

autor Inncik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lilek zapečený s balkánem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena