Lilek v čokoládě

Z Campanie pochází tento velmi starý recept na sladké lilky v čokoládě.


4.19x
35 min

Ingredience

500 gcukr
550 mlvoda
5.5 kglilek
50 ghladká mouka
200 ghořká čokoláda
100 gpiniové oříšky
hrubá sůl
100 gkandovaný citron
100 gsměs sekaných ořechů
100 ghořký kakaový prášek

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Oloupané lilky nakrájíme na půl cm plátky. Plátky vložíme do cedníku, posypeme hrubou solí, přimáčkneme talířem a na talíř položíme něco těžkého. Necháme je takto alespoň půl hodinky. Čokoládu rozmixujeme. Mezitím 500 g cukru vložíme na pánev a přidáme 250 ml vody, mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Sirup vaříme pár minut, ale dáme si pozor, ať nezkaramelizuje. Do převařeného sirupu přidáme rozmixovanou čokoládu a mícháme, dokud se zcela neroztaví. Do mísy přesejeme kakao, přidáme 300 ml studené vody, promícháme a pomalu přidáme prosetou mouku. Dobře promícháme, abychom neměli hrudky. Kakaovou směs přidáme ke směsi čokoládové a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Lilkové plátky opláchneme, osušíme a smažíme je na oleji z obou stran dozlatova. Poté je necháme odkapat od přebytečného oleje. Do zapékací misky nalijeme na dno trochu čokolády, poskládáme vedle sebe plátky lilku, posypeme ovocem (kandovaný citron a pomeranč), oříšky a zalijeme čokoládou. Postupujeme do vyčerpání lilku a čokolády. Vrch ukončíme čokoládou, kterou posypeme oříšky, mandlemi. Lilky v čokoládě vložíme do trouby na 15 minut a pečeme při teplotě 100 °C. Lilky v čokoládě podáváme teplé nebo vlažné jako dezert.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilek v čokoládě

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena