Vaření.czReceptyLilek se sýrem, bazalkou a rajčaty

Lilek se sýrem, bazalkou a rajčaty

Recept podle Zdeňka Pohlreicha.


4.712x
30 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžičkamáslo
600 grajče
8 lístkůbazalka
2 ksšalotka
120 govčí sýr
2 ksmalý lilek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, řádně oklepeme a opečeme na olivovém oleji. V kastrůlku na másle zpěníme šalotku, česnek, prohřejeme nakrájená rajčata, přidáme sýr, osolíme, opepříme a nakonec přidáme nakrájenou bazalku. Opečený lilek prokládáme směsí a servírujeme s míchaným salátem. Lilek se sýrem, bazalkou a rajčaty podáváme jako předkrm. Poznámka: Rajčata před přidáním do směsi spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Místo ovčího sýra lze bez problémů použít například sýr gouda.
user-icon

autor alca_p

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lilek se sýrem, bazalkou a rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena