Lilek s kuřecím masem

Rychlý recept na hlavní chod z lilku, kuřecího masa a sýru.


4.533x
60 min
5×

Postup přípravy

Lilky omyjeme a podélně rozkrojíme. Každou půlku lilku lehce vydlabeme lžičkou (jen část dužiny). Poté lilky vložíme do hrnce a spaříme horkou vodou, ve které lilky necháme zhruba 3 minuty. Lilky vyjmeme, necháme okapat a vložíme do zapékací mísy. Lilky osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Zapékací mísu přikryjeme alobalem a dáme péct zhruba na 30 minut.

Mezitím si připravíme kuřecí maso, kterým budeme lilky plnit. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a ze všech stran opékáme. K masu přidáme pórek a česnek a opékáme, až je maso měkké. Nakonec směs osolíme a opepříme.

Tvrdý sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Lilky vyjmeme z trouby, odstraníme alobal a lilky rovnoměrně naplníme masovou směsí. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem a vrátíme zpět do trouby. Pečeme zhruba 15 minut, až se sýr lehce rozpustí.

Upečené lilky s kuřecím masem podáváme s jakýmkoliv pečivem a zdobíme zelenou petrželkou.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilek s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.