Likér Kokosák

Opravdu skvělý likér, který v lednici dlouho nevydrží.


2.981x
150 min

Postup přípravy

Den před přípravou likéru si nalijeme neslazené mléko do misky. Kokos na suché pánvi upražíme dorůžova. Dáváme ale pozor, abychom jej nepřipálili. Teplý kokos přidáme k do misky s mlékem, zamícháme, přikryjeme alobalem a necháme v lednici do druhého dne odležet. Plechovku salka ponoříme do vodní lázně a vaříme 2 hodiny. Když se pak plechovka otevře, hmota uvnitř je světle hnědá. Přes plátýnko nebo jemné sítko přecedíme mléko s kokosem. Je to proto, aby v likéru nebyly kousky kokosu. Mléko společně s uvařeným salkem, kokosovým krémem a rumem smícháme. Rum přidáváme dle chuti. Plníme do uzavíratelné sklenice. Skladujeme v lednici.
user-icon

autor Kikča

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Likér Kokosák

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena