Likér Kokosák

Opravdu skvělý likér, který v lednici dlouho nevydrží.


2.981x
150 min

Postup přípravy

Den před přípravou likéru si nalijeme neslazené mléko do misky. Kokos na suché pánvi upražíme dorůžova. Dáváme ale pozor, abychom jej nepřipálili. Teplý kokos přidáme k do misky s mlékem, zamícháme, přikryjeme alobalem a necháme v lednici do druhého dne odležet.

Plechovku salka ponoříme do vodní lázně a vaříme 2 hodiny. Když se pak plechovka otevře, hmota uvnitř je světle hnědá.

Přes plátýnko nebo jemné sítko přecedíme mléko s kokosem. Je to proto, aby v likéru nebyly kousky kokosu. Mléko společně s uvařeným salkem, kokosovým krémem a rumem smícháme. Rum přidáváme dle chuti. Plníme do uzavíratelné sklenice.

Skladujeme v lednici.
user-icon

autor Kikča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Likér Kokosák

Zpět na recept