Libečková polévka s jablky

Tuhle nezvyklou a zároveň netradiční polévku můžeme podávat buď teplou, ale také studenou. Podle toho pak zdobíme nakonec.


2.07x
30 min

Postup přípravy

Nejdřív si uvaříme kuřecí vývar, který pak použijeme do polévky.

Na pracovní desce si najemno nakrájíme cibuli, oloupeme rajčata a oddělíme semena z rajčat, pak ještě umytá jablka nakrájíme a také oddělíme jadřince.

Do velkého hrnce si dáme máslo a usmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme připravená rajčata, jablka a libečkové listy. Pak vlijeme vývar, přikryjeme a zvolna vaříme asi půl hodiny. Pak uvařenou směs necháme ochladit a pak dohladka rozmixujeme. Polévku přecedíme do čisté nádoby osolíme a okořeníme.

Horkou libečkovou polévku zdobíme nakonec jemně nasekaným čerstvým libečkem a ihned podáváme.

Studenou polévku vychladíme a podáváme v miskách, kde nakonec zdobíme lžící jogurtu.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Libečková polévka s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.