Letní zeleninový hrnec s mletým jehněčím masem

Recept na chutný eintopf ze zeleniny a mletého jehněčího masa. Pokrm můžeme připravit i z mletého hovězího masa.


2.724x
45 min

Postup přípravy

Středně velkou cibuli pokrájíme na kousky, česnek na plátky a velkou mrkev na silnější kolečka. Nové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Mladou cuketu nakrájíme na kostky. Zelené fazolové lusky pokrájíme na kousky.

Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli s česnekem a domácí rajčatovou šťávu. Restujeme jen krátce, až se vše pěkně rozvoní, přidáme mleté jehněčí maso, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, ale nesolíme, aby maso zůstalo šťavnaté, za stálého míchání restujeme do hněda.

Dále postupně přidáme zeleninu a necháme zkaramelizovat. Nejprve přidáme pokrájenou mrkev, následuje cuketa, potom přidáme rozmarýn a tymián (čerstvé či sušené). Dále přidáme pokrájené brambory, podlijeme malým množstvím vařicí vody, přikryjeme pokličkou a dusíme na středním plameni za občasného promíchání. Když je všechno téměř měkké, přidáme pokrájené zelené fazolky a už odkryté bez pokličky dovaříme.

Letní zeleninový hrnec s mletým jehněčím masem servírujeme v hlubokém talíři samostatně bez přílohy. Kdo chce, může zajídat krajícem domácího chleba.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Letní zeleninový hrnec s mletým jehněčím masem

Zpět na recept