Letní buchta

Jednoduchý a rychlý recept nejen pro letní období.


5.08x
15 min
1×

Ingredience

ovoce

těsto

0.5 hrnkuolej
2 ksvejce
1 hrnekmléko
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnekcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
citronová kůra
2 hrnkypolohrubá mouka

Postup přípravy

Vše dáme do mísy a jednoduše zamícháme.

Připravené těsto nalijeme na plech vyloženým pečícím papírem. Na těsto poklademe ovoce podle sezóny, může být i kompotované. Letní buchtu pečeme při 180 °C až má povrch zlatavou barvu.

Upečenou letní buchtu necháme vychladnout, podle chuti ocukrujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor Borůvka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Letní buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.