Letní brambory s petrželkou

Toto jídlo lze podávat jak samostatně, tak s plátky vařeného nebo pečeného masa.


3.063x
45 min

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, omyjeme a osušíme. Pokud jsou malé, necháme je v celku, pokud velké, rozčtvrtíme je. Dáme je do mléka a to přivedeme k varu pod pokličkou.

Osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a na mírnem plameni vaříme do změknutí.

Brambory vyjmeme, mléko odpaříme přibližně na 20 ml, vmícháme máslo a rozšlehané žloutky.

Před podáváním brambory přelijeme připravenou omáčkou a sypeme sekanou petrželkou a pažitkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Letní brambory s petrželkou

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.