Vaření.czReceptyLetní brambory s petrželkou

Letní brambory s petrželkou

Toto jídlo lze podávat jak samostatně, tak s plátky vařeného nebo pečeného masa.


3.063x
45 min

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, omyjeme a osušíme. Pokud jsou malé, necháme je v celku, pokud velké, rozčtvrtíme je. Dáme je do mléka a to přivedeme k varu pod pokličkou. Osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a na mírnem plameni vaříme do změknutí. Brambory vyjmeme, mléko odpaříme přibližně na 20 ml, vmícháme máslo a rozšlehané žloutky. Před podáváním brambory přelijeme připravenou omáčkou a sypeme sekanou petrželkou a pažitkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Letní brambory s petrželkou

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena