Vaření.czReceptyLetní bramborový salát s vejci

Letní bramborový salát s vejci

Salát s vejci a jarní cibulkovou natí je výbornou přílohou k pečeným, grilovaným nebo smaženým masitým i zeleninovým pokrmům.


4.743x
60 min
3×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
100 mlolej
4 ksvejce
1 lžíceplnotučná hořčice
1 hrstnať jarní cibulky
500 gsalátové brambory

podle chuti

1 špetkacukr
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Salátové brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na plátky. Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a žloutky vyjmeme. Bílky usekáme nahrubo. Oloupaný česnek prolisujeme a omytou nať cibulky jemně usekáme. Nyní si připravíme dresink. Uvařené žloutky utřeme s prolisovaným česnekem, solí, špetkou cukru, pepřem a hořčicí dohladka. Pomalu během míchání přiléváme olej a směs vymícháme v jemnou žloutkovou omáčku. V míse promícháme plátky brambor s usekanými bílky, naťovou ciblkou a žloutkovou omáčkou. Podle chuti směs osolíme a necháme v chladu asi 30 minut rozležet. Letní bramborový salát chutná nejen jako příloha k masům, ale můžeme ho konzumovat jen tak s pečivem jako chuťovku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Letní bramborový salát s vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena