Lepkavá rýže s mangy

I thajská kuchyně zná sladká jídla. Lepkavá rýže neobsahuje lepek, ale velké množství škrobu, proto se snáze rozvaří. Lze ji nahradit krátkozrnnou rýží, nikoli dlouhozrnnou.


3.0610x
45 min

Postup přípravy

Rýži slijeme a nasypeme do pařáku vyloženého alobalem. Zalijeme vodou tak, aby sahala 1,5 cm nad povrch rýže. V páře ji dusíme asi 30 minut, až se začne rozvářet. Rýži napěchujeme do formy vytřené olejem a necháme zchladnout a ztuhnout.


Cukr rozpustíme v horké vodě. Rýži vyklopíme a nakrájíme na plátky nebo trojhránky, nakrájíme i manga. Porce přelijeme kokosovou smetanou a rozpuštěným palmovým cukrem.


Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lepkavá rýže s mangy

Zpět na recept