I thajská kuchyně zná sladká jídla. Lepkavá rýže neobsahuje lepek, ale velké množství škrobu, proto se snáze rozvaří. Lze ji nahradit krátkozrnnou rýží, nikoli dlouhozrnnou.
3 lžíce | horká voda |
400 ml | kokosová smetana |
0.5 hrnku | lepkavá rýže namočená přes noc |
3 lžíce | palmový cukr |
3 ks | zralá voda na plátky |
Rýži slijeme a nasypeme do pařáku vyloženého alobalem. Zalijeme vodou tak, aby sahala 1,5 cm nad povrch rýže. V páře ji dusíme asi 30 minut, až se začne rozvářet. Rýži napěchujeme do formy vytřené olejem a necháme zchladnout a ztuhnout.
Cukr rozpustíme v horké vodě. Rýži vyklopíme a nakrájíme na plátky nebo trojhránky, nakrájíme i manga. Porce přelijeme kokosovou smetanou a rozpuštěným palmovým cukrem.
Zdroj: Slovart.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena