Doporučujeme vyzkoušet odlehčenou verzi vajíčkového velikonočního salátu. Stačí nakrájet spoustu čerstvé, křupavé zeleniny a místo majonézy přidat kvalitní bílý jogurt. Nejlépe ten, který zraje v kelímku. Dosáhnete tím správné konzistence salátu.
1 hrst | petrželka | |
1 lžíce | hořčice | |
1 svazek | ředkvičky | |
10 ks | vejce natvrdo | |
2 ks | řapíkatý celer | |
0.5 ks | červená cibule | |
400 g | bílý jogurt |
Jednoduchost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení. Uvařená oloupaná vejce nakrájíme na kostky a každou zeleninu nasekáme trošku jinak, abychom získali rustikální salát, o který nám právě jde. Řapíkatý celer můžeme nakrájet na plátky, cibulku na jemné měsíčky, petrželku na jemno, ředkvičky na plátky a vše zlehka promícháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. K lehkému vajíčkovému salátu s jogurtem se výborně hodí čerstvě rozpečená bageta. Tento salát není vhodný ukládat do lednice na odležení, proto ho vždy připravíme těsně před podáváním.
Zdroj: Hollandia
Březen je tady a co nevidět se kolem nás začne probouzet jaro. Všichni bychom proto měli s prvním oteplením vyrazit do přírody, načerpat sílu a energii z prvních teplých slunečních paprsků a vstřebat tak do těla první doušky jarní vitality a energie.
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena