Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme vyzkoušet odlehčenou verzi vajíčkového velikonočního salátu. Stačí nakrájet spoustu čerstvé, křupavé zeleniny a místo majonézy přidat kvalitní bílý jogurt. Nejlépe ten, který zraje v kelímku. Dosáhnete tím správné konzistence salátu.


3.45x
30 min

Ingredience

1 hrstpetrželka
1 lžícehořčice
1 svazekředkvičky
10 ksvejce natvrdo
2 ksřapíkatý celer
0.5 ksčervená cibule
400 gbílý selský jogurt

Postup přípravy

Jednoduchost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení. Uvařená oloupaná vejce nakrájíme na kostky a každou zeleninu nasekáme trošku jinak, abychom získali rustikální salát, o který nám právě jde.

Řapíkatý celer můžeme nakrájet na plátky, cibulku na jemné měsíčky, petrželku na jemno, ředkvičky na plátky a vše zlehka promícháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem.

K lehkému vajíčkovému salátu s jogurtem se výborně hodí čerstvě rozpečená bageta. Tento salát není vhodný ukládat do lednice na odležení, proto ho vždy připravíme těsně před podáváním.

zdroj: Hollandia


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.