Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme vyzkoušet odlehčenou verzi vajíčkového velikonočního salátu. Stačí nakrájet spoustu čerstvé, křupavé zeleniny a místo majonézy přidat kvalitní bílý jogurt. Nejlépe ten, který zraje v kelímku. Dosáhnete tím správné konzistence salátu.


3.45x
30 min

Postup přípravy

Jednoduchost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení. Uvařená oloupaná vejce nakrájíme na kostky a každou zeleninu nasekáme trošku jinak, abychom získali rustikální salát, o který nám právě jde.

Řapíkatý celer můžeme nakrájet na plátky, cibulku na jemné měsíčky, petrželku na jemno, ředkvičky na plátky a vše zlehka promícháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem.

K lehkému vajíčkovému salátu s jogurtem se výborně hodí čerstvě rozpečená bageta. Tento salát není vhodný ukládat do lednice na odležení, proto ho vždy připravíme těsně před podáváním.

zdroj: Hollandia


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Zpět na recept