V letním období můžeme samotný salát využít klidně jako zdravý oběd nebo večeři.
Hodnocení
4.1
/ 5 (8x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
1 lžíce
mrkev
1 lžíce
bílé zelí
2 hrstě
ledový salát
3-4 ks
cherry rajče
0.5 lžičky
sušená bazalka
1 lžíce
umeocet
1 konzerva
tuňákové kousky v oleji
Postup přípravy
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme. Mrkev nastrouháme a jemném struhadle. Rajčátka rozčtvrtíme. Z tuňáka slijeme olej.
V míse ledový salát, mrkev, zelí a cherry rajčátka promícháme. Přidáme umeocet, bazalku a nakonec přimícháme tuňáka tak, aby kousky v salátu zůstaly znatelné.
Lehký salát s tuňákem po vychlazení podáváme jako hlavní chod. I bez pečiva, jen s dresinkem.