Lehká mrkvová pomazánka s jogurtem

Recept na celkem zdravou pomazánku, která nejlépe chutná s tmavým pečivem.


4.47x
20 min

Postup přípravy

Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Použijeme středně velké kousky.

Mrkev vsypeme do misky, přidáme smetanový bílý jogurt, sůl a mletý pepř. Vmícháme asi lžici tatarské omáčky, ale můžeme ji také vynechat, pokud chceme pomazánku opravdu zdravou. S tatarskou omáčkou je chuťově lepší, ale zase ty kalorie. Mrkvovou pomazánku dobře promícháme.

Lehkou mrkvovou pomazánku podáváme s tmavým pečivem. Je dobrá i na jednohubkách.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehká mrkvová pomazánka s jogurtem

Zpět na recept