Lehká broskvová buchta

Jednoduchá a poměrně rychlá broskvová buchta. Recept mám od své milované babičky.


5.016x
45 min
2×

Ingredience

těsto

1 hrnekcukr
62.5 mlolej
2 ksvejce
1 hrnekmléko
1 hrnekvanilkový cukr
1 hrnekhladká mouka
1 hrnekpolohrubá mouka
1-1 kgbroskev
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

na potření

zakysaná smetana

Postup přípravy

Přibližně 1 - 1,5 kg broskví očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Tady záleží na chuti každého, kdo má rád při každém kousnutí kousek ovoce, může klidně i přidat. Do mísy rozklepneme 2 vejce, přisypeme hrnek cukru (přibližně 250 ml), 1 balíček vanilkového cukru a prášku do pečiva. Rozšleháme metličkou a postupně přilíváme čtvrt hrnku oleje (podle potřeby i více). Do rozmíchané směsi začneme vmíchávat hrnek hladké mouky, hrnek polohrubé mouky a dále přiléváme hrnek mléka. Pozor na hrudky a těsto by nemělo být extra husté, podle potřeby přidáme mléko. Do připraveného těsta nakonec vmícháme nakrájené broskve. Plech můžeme vymazat tukem a vysypat moukou nebo ho vyložíme pečícím papírem. Na připravený plech nalijeme těsto s broskvemi a uhladíme. Broskvovou buchtu pečeme přibližně 25 minut při 200 °C. Doba pečení záleží na troubě. Hotovou buchtu můžeme po podle chuti pomazat zakysanou smetanu. Lehkou broskvovou buchtu nakrájíme a podáváme jako vynikající a vláčný moučník.
user-icon

autor Martí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehká broskvová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena