Lehká broskvová buchta

Jednoduchá a poměrně rychlá broskvová buchta. Recept mám od své milované babičky.


5.016x
45 min
2×

Postup přípravy

Přibližně 1 - 1,5 kg broskví očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Tady záleží na chuti každého, kdo má rád při každém kousnutí kousek ovoce, může klidně i přidat.

Do mísy rozklepneme 2 vejce, přisypeme hrnek cukru (přibližně 250 ml), 1 balíček vanilkového cukru a prášku do pečiva. Rozšleháme metličkou a postupně přilíváme čtvrt hrnku oleje (podle potřeby i více). Do rozmíchané směsi začneme vmíchávat hrnek hladké mouky, hrnek polohrubé mouky a dále přiléváme hrnek mléka. Pozor na hrudky a těsto by nemělo být extra husté, podle potřeby přidáme mléko. Do připraveného těsta nakonec vmícháme nakrájené broskve.

Plech můžeme vymazat tukem a vysypat moukou nebo ho vyložíme pečícím papírem. Na připravený plech nalijeme těsto s broskvemi a uhladíme.

Broskvovou buchtu pečeme přibližně 25 minut při 200 °C. Doba pečení záleží na troubě. Hotovou buchtu můžeme po podle chuti pomazat zakysanou smetanu.

Lehkou broskvovou buchtu nakrájíme a podáváme jako vynikající a vláčný moučník.
user-icon

autor Martí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehká broskvová buchta

Zpět na recept