Nejobyčejnější, o to však chutnější recept na salát, který vám doplní energii.
1 ks | ledový salát |
zálivka | |
---|---|
sůl | |
750 ml | voda |
5 lžic | cukr krupice |
5 lžic | citronová šťáva |
Ledový salát opereme, rozebereme na listy a ty nakrájíme na proužky. Proužky salátu vložíme do misky. Ve vodě rozmícháme podle chuti cukr, citronovou šťávu a nakonec jemně osolíme. Zálivkou přelijeme ledový salát a dáme do lednice vychladit.
Vychlazený ledový salát podáváme jako přílohu ke smaženým či grilovaným pokrmům nebo na zahnání pocitu hladu a žízně.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena