1 ks | ledový salát | |
zálivka | ||
---|---|---|
sůl | ||
750 ml | voda | |
5 lžic | cukr krupice | |
5 lžic | citronová šťáva |
Ledový salát opereme, rozebereme na listy a ty nakrájíme na proužky. Proužky salátu vložíme do misky. Ve vodě rozmícháme podle chuti cukr, citronovou šťávu a nakonec jemně osolíme. Zálivkou přelijeme ledový salát a dáme do lednice vychladit.
Vychlazený ledový salát podáváme jako přílohu ke smaženým či grilovaným pokrmům nebo na zahnání pocitu hladu a žízně.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena