Ledovky s krémem

Nejen vánoční cukroví s krémem a bílkovou polevou.


5.04x
90 min

Ingredience

krém

200 gmáslo
2 ksžloutek
250 mlmléko
200 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
50 ghladká mouka

těsto

2 ksžloutek
0.5 kscitron
200 gcukr moučka
1 špetkasoda
1 špetkamletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
500 ghladká mouka
300 gHera
100 gmleté oříšky

poleva

1 ksbílek
1 kscitron
100 gcukr moučka
1-3 lžícevlažná voda nebo mléko

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku a cukr, do dolíčku přidáme dva žloutky. Přidáme Heru nakrájenou na kostky, já ji strouhám, lépe se zapracuje. Nasypeme oříšky, špetku skořice a sody a nastrouháme kůru a přidáme šťávu z půlky citronu. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme silnější placku (3 mm) a vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary, které se nám líbí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C (trouba s ventilátorem) dorůžova asi 10 minut. Ledovky necháme vychladnout.

Krém: Z mouky a mléka uvaříme kaši a dáme ji vychladnout. V misce utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny. Postupně (po lžičkách) přidáváme kaši a zašleháváme ji do pěny, až vznikne hladký krém.

Poleva: Citronovou šťávu utřeme společně s bílkem a cukrem dohladka. Podle potřeby přidáváme vodu nebo mléko. Třeme tak dlouho, až je poleva hladká, lesklá a dostatečně hustá.

Upečené ledovky rozpočítáme na polovinu. Jednu z polovin potřeme polevou a necháme ji zaschnout. Na druhou půlku naneseme krém a obě části ledovek spojíme. Ledovky s krémem uložíme do spíže pro pozdější použití.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ledovky s krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena