Výborná domácí čokoláda. Ještě lepší než koupíte v obchodě!
Hodnocení
4.2
/ 5 (26x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Vejce3 ks
Kakao50 g
Tuk 100 %250 g
Čokoláda na vaření50 g
Cukr moučka3 lžíce
Vanilkový cukr1 ks
Postup přípravy
Tuk, čokoládu a kakao rozpustíme ve vodní lázni.
Vejce s oběma cukry ušleháme do husté pěny. Do ušlehaných vajec všleháme rozpuštěnou čokoládu.
Hmotu dáme do zdobícího pytlíku a stříkáme do papírových košíčků. Pozor, hmota rychle tuhne, je třeba pracovat rychle.
Ledovou čokoládu podomácku podáváme jako sladkou chuťovku.
Dnes jsem čokoládu dělala přesně podle receptu, je dobrá ale vůbec netuhne a z formiček nejde vyklopit.
jitka (tecka) prikrylova34
domaci cokolada
Kazdym rokem delam cokoladu do formicek.Drive si je balily synove do barevneho staniolu a vesely na stromecek ale ted uz to delaji moje vnucky,tak uz nekupuju kolekce hodne dlouho.Cokoladu delam ze suseneho mlika,cukru,masla a par orisku nasekanych a somozrejme kakao.Mym synum i vnoucatum chutna ale ikdy mam ten recept vyskouseny tak rada vyskousim recept z tech vajicek.Pani Chylova uz ho delala a pochvalila to,tak ji budu verit
Janka "FallenAngel"
čokoláda...mňam...
Právě jsem ji prvně vyzkoušela...opravdu lahodná chuť...
Jen se mi nezdá, že by až tak rychle tuhla...
Každopádně chutná dobře!!!
Cudu
čokoláda
dnes jsem dělala čokoládu a dávala ji na košíčky ,je opravdu výborná a velice rychle tuhne