Lasagne s mletým hovězím masem a rajčaty

Výborné lasagne zase trošku jinak.


4.220x
90 min
3×

Postup přípravy

Mleté maso zprudka osmažíme na olivovém oleji v hluboké pánvi, osolíme, opepříme, zakapeme trošku maggi a přidáme rajčatový protlak. Kdo chce, přidá také trochu kečupu a pokrájená rajčata. Přidáme lžíci cukru a dusíme do změknutí rajčat.

Na jiné pánvi si připravíme bešamel. Rozehřejeme kousek másla, zasypeme hladkou moukou, postupně pomalu přiléváme vlažné mléko a za stálého míchání tvoříme omáčku do zhoustnutí. Přidáme špetku muškátového oříšku a osolíme.

Vymažeme plech máslem a postupně vrstvíme. Nejdříve dáme bešamel, plátky lasagní, masovou směs, bešamel, plátky lasagní, atd. Navrstvíme dvě nebo tři vrstvy podle množství masa, horní vrstva končí masovou směsí zasypanou vydatně dobrým tvrdým sýrem (používám italský Grana Padano).

Lasagne s mletým hovězím masem a rajčaty pečeme při 180 - 200 °C přibližně hodinu. Podáváme jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lasagne s mletým hovězím masem a rajčaty

Zpět na recept