Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Nasypeme k cibulce a osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání ho opečeme. Přidáme okapaná rajčata a dusíme na mírném ohni asi 40 minut. Občas promícháme.
Z mouky a másla si připravíme jíšku, zalijeme ji mlékem a provaříme. Ochutíme solí a pepřem.
Vymastíme pekáček máslem, nalijeme třetinu omáčky, naskládáme 4 ks lasagní, přidáme masovou směs a postup ještě dvakrát opakujeme. Vrchní vrstvu nám bude tvořit masová směs.
Pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 200 °C. Potom směs posypeme strouhaným parmezánem smíchaným s tymiánem a necháme ještě 10 minut zapéct.