Lasagne s lilky

Recept na lasagne prokládané lilky, cuketami, rajčaty a bešamelovou omáčkou.


3.0793x
60 min
1×

Ingredience

400 gcuketa
800 glilek
220 gmozzarella
60 gparmazán
25 gbylinkové máslo
400 mlbešamelová omáčka
400 gdrcená rajčata
6 plátkůzelené lasagne

podle chuti

sůl
oregano
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Lilky nakrájíme na plátky a po osolení je necháme vypotit. V rozpáleném oleji je potom opečeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, stejně tak mladé cukety, kterým však slupku ponecháme. Mozzarellu scedíme a nakrájíme na plátky.

Na pánvi rozpustíme bylinkové máslo a česnekem a opečeme na něm plátky cukety. Orestovanou zeleninu osušíme.

Zapékací misku vymažeme a na dno dáme plátky lasagní. Na ně rozložíme půlku lilků a cuket, ochutíme bylinkami a kořením, posypeme polovinou mozzarelly, pokryjeme půlkou drcených rajčat a překryjeme pláty lasagní. Postup zopakujeme a na závěr vše zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme oreganem a nastrouhaným parmazánem.

Lasagne s lilky zapékáme při 220 °C asi půl hodiny, až je povrch zlatavý. Necháme krátce vychladnout a podáváme jako hlavní chod.

Poznámka: Lasagne můžeme použít samozřejmě i klasické, zelená barva lasagní je spíše pro efekt.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lasagne s lilky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.