Vaření.czReceptyLasagne s květákem a bešamelem

Lasagne s květákem a bešamelem

Velmi chutný recept na hlavní chod z těstovin a květáku. Můžeme vynechat slaninu a máme lasagne vegetariánské.


3.76x
60 min

Ingredience

1 kscibule
1 kgkvěták
1 hrstparmazán
500 gpředvařené lasagne

podle potřeby

40 gslanina
2 balíčkymozzarella
olivový olej
300 mlbešamelová omáčka

Postup přípravy

Květák rozdělíme na růžičky a důkladně je opereme. Cibuli nakrájíme na slabé proužky. Na olivovém oleji ve větším hrnci zpěníme cibuli a přidáme květákové růžičky. Restujeme a po pár minutách podlijeme troškou vody nebo zeleninovým vývarem. Květák vaříme do úplného změknutí. Nedáváme hodně vody, jen aby byly růžičky potopené. Měkký květák dobře rozmačkáme a necháme odpařit všechnu vodu. Teplotu snížíme a přidáme bešamelovou omáčku. Promícháme a dochutíme solí, mletým pepřem i muškátem. Hrnec odstavíme. Formu 30 x 40 cm potřeme olivovým olejem. Dno potřeme částí bešamelu. Na bešamel naskládáme slabé plátky slaniny a rozdělíme nastrouhanou mozzarellu. Přikryjeme předvařeným plátkem lasagní a opět zalijeme bešamelem. Dáme slaninu, mozzarellu a opět lasagně. Pokračujeme do vyčerpání surovin, ukončíme však lasagněmi. Zeleninové lasagne posypeme nastrouhaným parmazánem a mozzarellou. Lasagne s květákem a bešamelem vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Lasagne s květákem a bešamelem po upečení necháme alespoň 10 minut stát. Lasagne s květákem a bešamelem nakrájíme a podáváme teplé jako hlavní chod.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lasagne s květákem a bešamelem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena