Umytou brokolici rozdělíme na růžičky.
Očištěnou šalotku lehce na másle orestujeme, přidáme brokolici s hráškem a vaříme na vysoké teplotě na pár minut. Odendáme a dochutíme solí.
Z másla, mouky a horkého mléka si připravíme bešamelovou omáčku. Odendáme a dochutíme solí, špetkou muškátového nastrouhaného oříšku.
Mísu na pečení pokapeme olivovým olejem, nalijeme trošku bešamelu a položíme připravené (předvařené) plátky lasagní. Přikryjeme zeleninou, nastrouhanou nahrubo mozzarellou a bešamelovou omáčkou. Postup opakujeme do vyčerpání surovin.
Poslední vrstvu ukončíme bešamelem, který posypeme nastrouhanou mozzarellou a parmazánem.
Lasagne vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů asi 20 minut-do zlatova.
Lasagně s brokolicí a mozzarellou podáváme jako hlavní chod, který nás zaručeně zasytí.