Lasagne s brokolicí a mozarelou

Známé italské lasagne, zapečené s brokolicí a chutnou mozzarellou


4.715x
60 min

Postup přípravy

Umytou brokolici rozdělíme na růžičky.

Očištěnou šalotku lehce na másle orestujeme, přidáme brokolici s hráškem a vaříme na vysoké teplotě na pár minut. Odendáme a dochutíme solí.

Z másla, mouky a horkého mléka si připravíme bešamelovou omáčku. Odendáme a dochutíme solí, špetkou muškátového nastrouhaného oříšku.

Mísu na pečení pokapeme olivovým olejem, nalijeme trošku bešamelu a položíme připravené (předvařené) plátky lasagní. Přikryjeme zeleninou, nastrouhanou nahrubo mozzarellou a bešamelovou omáčkou. Postup opakujeme do vyčerpání surovin.

Poslední vrstvu ukončíme bešamelem, který posypeme nastrouhanou mozzarellou a parmazánem.

Lasagne vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů asi 20 minut-do zlatova.

Lasagně s brokolicí a mozzarellou podáváme jako hlavní chod, který nás zaručeně zasytí.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lasagne s brokolicí a mozarelou

Zpět na recept