Lasagne od Ječáka

Tento recept mě kdysi učila kamarádka. Já ho jen trošičku vylepšila. U nás se po lasagních jen zapráší.


3.6131x
60 min
9×

Ingredience

sůl
1 lžícebazalka
9 plátkůlasagne
2 plechovkyžampiony
1 lžíceoregáno
250 gstrouhaný sýr
1 lžíceprovensálské koření
0.5 kgmleté maso
2 plechovkyrajský protlak
olej na vymaštění misky

omáčka

5 lžicmáslo
1.5 lmléko
2 hrstěhladká mouka
muškátový oříšek

Postup přípravy

Na másle opražíme hladkou mouku, zalijeme mlékem a uvaříme hustou bešamelovou omáčku, kterou ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a solí. Když je dovařená, přidáme osušené žampiony a ještě chvilku povaříme. Mleté maso opečeme spolu s oreganem, bazalkou a provensálským kořením, přidáme protlaky, podlijeme troškou vody a povaříme. Zapékací misku, nebo pekáč vymastíme olejem, dáme vrstvu bešamelu, poklademe plátky lasagní, opět bešamel, vrstvu masové směsi, znovu bešamelovou omáčku a takhle opakujeme tři vrstvy. Poslední vrstvou je bešamel. Na ten nakonec navršíme strouhaný sýr a dáme do předehřáté trouby na 200°C zapéci po dobu 30 až 40 minut. Ihned podáváme.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lasagne od Ječáka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena