Lasagne bolognese

Výborný recept na mé nejoblíbenější italské těstoviny.


3.829x
90 min
2×

Ingredience

1 balíčeklasagne

směs

2 ksčesnek
1 kscibule
1 konzervarajčatový protlak
300 gmleté hovězí maso
300 gmleté vepřové maso
2 konzervykonzervovaná rajčata

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl
cukr krystal
vinný ocet

omáčka

100 gmáslo
0.5 lpolotučné mléko

na ozdobu

100 gtvrdý sýr

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme tolik oleje, kolik ho potřebujeme pod cibuli. Cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme na rozehřátém oleji dosklovata. Když je cibule hotová, přidáme mleté maso a důkladně promícháme. Maso ochutíme solí, cukrem a prolisovaným česnekem. Když začne maso hnědnout, vložíme krájená sterilovaná rajčata i se šťávou, zahustíme protlakem a dochutíme octem. Necháme pod pokličkou chvilku povařit. V malém hrnci necháme roztopit máslo, zahustíme ho moukou a mírně osolíme. Chvíli smažíme a poté přilijeme mléko na požadovanou hustotu, aby nám vznikl bešamel. Lasagne vkládáme do vařící vody, povaříme asi 7 minut, poté je scedíme a prolijeme studenou vodou. Jednotlivé plátky ihned oddělíme od sebe. Plech si vymažeme a poté na něj položíme vrstvu lasagní, potřeme masovou směsí a polijeme bešamelem. Takhle vyskládáme 4 vrstvy, dokud stačí lasagne a poslední vrstvu bešamelu posypeme sýrem. Lasagne dáme zapéct do trouby předehřáté na 200 °C asi na 30 minut. Lasagne bolognese podáváme ihned po dopečený na stůl jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor Jakcn

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lasagne bolognese

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena