Lasagne alla bolognese

Recept na tradiční italské lasagne.


4.340x
60 min
12×

Ingredience

1 lžičkacukr
2 lžícemáslo
2 dlmléko
1 kscibule
1 balíčeklasagne
80 gparmazán
2 lžíceolivový olej
1 špetkamletá skořice
2 lžícehladká mouka
1 špetkamuškátový oříšek
1 špetkamuškátový květ
1 plechovkaloupaná rajčata
1 balíčekmleté hovězí

Postup přípravy

Osmažíme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté hovězí maso a promícháváme, dokud není maso hotové. V průběhu přípravy přidáme sůl a pepř a také špetku muškátového oříšku. Přidáme rajčata, mohou být nakrájená, oloupaná čerstvá či z plechovky. Dusíme cca 30 minut, dokud není omáčka hladká. Přidáme trochu skořice a lžičku cukru. Omáčka by měla být sladkokyselá, chuť záleží na použitých rajčatech. Pokud je chuť mdlá, dochutíme rajčatovým protlakem. Do zapékací misky postupně přidáváme syrové plátky lasagní a hotovou omáčku do pater, jak nám vyjde. Bešamel si uděláme z másla a hladké mouky, světlou jíšku si rozmícháme ve studeném mléce. Osolíme a přidáme muškátový květ. Přilijeme na pekáček a posypeme strouhaným parmazánem. Lasagne alla bolognese zapékáme při 170 °C, dokud povrch nezhnědne.
user-icon

autor Efik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lasagne alla bolognese

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena