Lanýžové špagety s chřestem

Tentokráte to budou špagety pro milovníky lanýžů a chřestu.


3.059x
35 min

Postup přípravy

Špagety uvaříme klasicky v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

Chřest ve spodní třetině oloupeme a nití svážeme do svazků. Vaříme jej v dostatečném množství osolené vody s plátkem citronu 8 až 10 minut.

Potom chřest vyndáme z vody, necháme okapat, odstraníme nit. Nakrájíme jej na šikmé, asi 4 cm dlouhé kousky. Lanýže pokrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a lanýže s chřestem na něm za stálého míchání krátce osmahneme. Podlijeme vínem, osolíme a opepříme.

Špagety rozložíme na talíře, zalijeme lanýžovou omáčkou s chřestem. Navrch čerstvě nastrouháme parmazán a okamžitě podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lanýžové špagety s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.