Lák na okurky

Vyzkoušejte tento lák na uchování okurek, papriček a čalamády. Neznám lepší recept!


5.07x
10 min

Ingredience

16 dkgsůl
1 locet
4 lvoda
6 kshřebíček
30 dkgcukr krupice
6 ksnové koření
50 kuličeksacharin

Postup přípravy

Do velkého hrnce si připravíme ocet, sacharin, cukr, sůl, hřebíček a nové koření. Promícháme s vodou a lák necháme projít varem. Lákem zaléváme nejen okurky, ale jakoukoli zeleninu. Sterilujeme 5 minut od bodu varu. Poté vyndáme ze zavařovacího hrnce, obrátíme na víčko - tak poznáme, že se dobře zatáhlo. Lák na okurky podle tohoto receptu je opravdu výborný.
user-icon

autor dotík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lák na okurky

Zpět na recept
Druh jídla
Zálivky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena