Příprava krému: Pudinkový prášek promícháme s cukrem a prošleháme s 200 ml mléka. Zbývající mléko přivedeme k varu, přilijeme rozmíchaný pudink a vše za stálého šlehání povaříme asi 1 minutu. Odstavíme, přidáme máslo a necháme vychladnout. Škraloup odstraníme a šlehačem vymícháme hladký krém.
Mandle usekáme nadrobno, čokoládu nastrouháme na hoblinky. Ze smetany připravíme tuhou šlehačku.
Oloupané banány podélně rozkrojíme. Jedny půlky banánů rozdělíme na talířky řezem dolů a přelijeme krémem a hustě nazdobíme šlehačkou. Z ostatních půlek nakrájíme plátky asi 3 mm silné, které zapichujeme nastojato vedle sebe do šlehačky. Tím vytvoříme hřebínek, který posypeme sekanými mandlemi a čokoládou.
Lahůdkový banán podáváme dobře vychlazený jako zákusek ke kávě.
.