Vaření.czReceptyLahůdková zapečená krkovice

Lahůdková zapečená krkovice

Zapékaná vepřová krkovice s houbami, uzeninou a sýrem mile překvapí nejednoho labužníka.


3.3145x
60 min
2×

Ingredience

4 lžíceolej
1 kscibule
150-200 gžampiony
1 lžičkahladká mouka
1 lžičkamletý kmín
200 gplátkový sýr
4 plátkyvepřová krkovice
1 kelímeksmetana na vaření
100 gdebrecínská pečeně

podle potřeby

sůl

podle chuti

grilovací koření

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na silnější plátky. Krkovice opláchneme, osušíme, naklepeme a podle chuti okořeníme. Na třech lžících oleje opečeme plátky masa z obou stran, až začnou červenat. Lžíci oleje rozetřeme na dně zapékací misky a přendáme do ní opečené maso. Troubu předehřejeme na 200°C. Do výpeku po masu dáme cibuli, zpěníme, přidáme houby, kmín a asi 5 minut za stálého míchání opékáme. Směs navrstvíme na opečenou krkovici, poklademe plátky debrecínské pečeně a plátky sýra. Hladkou mouku rozšleháme ve smetaně a tím přelijeme připravený pokrm. Lahůdkovou krkovici vložíme do trouby a zapékáme. Lahůdkovou zapečenou krkovici podáváme s hranolky a zeleninou.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lahůdková zapečená krkovice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena