Lahůdková zapečená krkovice

Zapékaná vepřová krkovice s houbami, uzeninou a sýrem mile překvapí nejednoho labužníka.


3.3145x
60 min
2×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na silnější plátky. Krkovice opláchneme, osušíme, naklepeme a podle chuti okořeníme.

Na třech lžících oleje opečeme plátky masa z obou stran, až začnou červenat. Lžíci oleje rozetřeme na dně zapékací misky a přendáme do ní opečené maso. Troubu předehřejeme na 200°C.

Do výpeku po masu dáme cibuli, zpěníme, přidáme houby, kmín a asi 5 minut za stálého míchání opékáme. Směs navrstvíme na opečenou krkovici, poklademe plátky debrecínské pečeně a plátky sýra.

Hladkou mouku rozšleháme ve smetaně a tím přelijeme připravený pokrm. Lahůdkovou krkovici vložíme do trouby a zapékáme.

Lahůdkovou zapečenou krkovici podáváme s hranolky a zeleninou.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lahůdková zapečená krkovice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká