Lahodný perník

Recept na nadýchaný perník s rychlou přípravou.


3.06x
45 min

Postup přípravy

Hladkou mouku smícháme s kypřícím práškem do perníku, jedlou sodou, kakaovým práškem a 20 - 25 dkg moučkového cukru. Sladíme podle toho, jak máme rádi.

Přidáme celé vejce, olej a Coca-Colu (může být i Pepsi-Cola), nápoje přidáváme 350 - 400 ml podle hustoty těsta. Těsto na perník dobře promícháme.

Plech vymažeme a vysypeme, vlijeme připravené těsto a vložíme do trouby předehřáté na 120 °C, později na 160 - 170 °C. Zda je perník už upečený, zkoušíme na špejlí, musí zůstat suchá.

Upečený lahodný perník necháme vychladnout a poté jej potřeme potřeme čokoládovou polevou.
user-icon

autor Jarda N


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lahodný perník

Zpět na recept