sůl | ||
petrželka | ||
1 | žloutek | |
1 | bílek | |
pepř | ||
špetka soli | ||
160 ml | světlé pivo | |
1 lžíce | rozpuštěné máslo | |
110 ml | prosátá mouka | |
170 ml | drobné kostičky nakrájené šunky | |
1 lžíce | sekaná petržel | |
worcestrová omáčka | ||
olej na smažení Ceres soft | ||
1 ks | citron |
V míse našleháme žloutek s máslem. Pomalu zašleháváme mouku se solí. Přidáme pivo, otevřené hodinu dopředu a zamícháme ho dovnitř bez šlehání. Směs necháme stát 1 hodinu, až nakyne. Lehce dovnitř vložíme sníh našlehaný do pevna. Přidáme šunku, petrželku, Worcesterovou omáčku, sůl a pepř. Po lžících vkládáme směs do rozehřátého tuku Ceres soft a smažíme koblížky dozlatova. Osušíme je na ubrousku. Beignet podáváme horké s petrželkou a 1/4 citronu.
Autor:admin_iva
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena