Lahodné crinkles

Vyzkoušejte recept na lahodné cukroví, které je efektní svým popraskaným vzhledem. Bochánky mají zvenku křupavou krustu a vevnitř jsou úžasně měkké a vláčné.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Čokoládu (opravdu s 50% podílem kakaa, kdyby byla víceprocentní, pravděpodobně nezískají žádoucí popraskaný efekt a neroztečou se) a máslo rozpustíme ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnce. Necháme odstát, aby měla směs přibližně pokojovou teplotu. Mezitím si v jiné misce vyšleháme vejce s cukrem. Přimícháme i odstátou rozpuštěnou čokoládu s máslem. Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva a postupně vmícháváme do směsi.  Vytvoříme těsto a dáme vychladit do lednice na cca hodinu. 

Připravíme si malou misku s moučkovým cukrem. Těsto odebíráme postupně lžicí a pak tvoříme kuličky, které v misce s cukrem obalíme, neoklepáváme a skládáme na plech s dostatečným odstupem. 

Crinkles pečeme v rozehřáté troubě na 175 °C cca 8 - 13 minut (podle trouby). Můžeme vyzkoušet upéci nejprve pár kousků na zkoušku, aby byly podle našich představ. Tak, aby měly krustu a vevnitř byly vláčné, avšak dopečené. Pokud bychom pekli déle, byly by bochánky až příliš vysušené.

Lahodné crinkles podáváme jako vánoční cukroví či jen jako sušenky ke kávě.

Další skvělé vánoční recepty najdete zde


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lahodné crinkles

Zpět na recept