Kytičky máčené v rumu

Cukroví s chutí oříšků a rumu. Recept nejen pro vánoční čas.


4.512x
45 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutek od bílků. Do těsta budeme potřebovat pouze žloutek.

V míse smícháme hladkou mouku, změklý tuk, mleté oříšky, cukr a žloutek, přidáme lžíci rumu a skořici. Dobře vymícháme, těsto prohněteme a necháme 20 minut odležet.

Na pomoučeném vále vyválíme plát těsta asi 0,5 cm vysoký. Z těsta vykrajujeme kytičky, které po upečení (ještě horké) máčíme v rumu a v hrubém cukru krystal.

Kytičky máčené v rumu chutnají i ve všední den ke kávě a chvíli odpočinku. Zaženou chuť na něco dobrého a sladkého.
user-icon

autor Heluli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kytičky máčené v rumu

Zpět na recept