Kýta s kukuřicí

Sytá večeře, nebo výborný oběd. To je vepřová kýta s kukuřicí na másle.


4.210x
45 min
2×

Postup přípravy

Na oleji si osmahneme cibuli pokrájenou na kolečka. Smažíme do hněda (cibule nesmí být připálená, ale tak aby chutnala). Pak přidáme okořeněné maso a orestujeme (opečené maso vrstvíme na sebe v pánvičce), pokud se nám maso přismahne, je to v pořádku. Dodá to tu správnou barvu šťávě, kterou uděláme tím, že maso podlijeme trochou vody a necháme provařit. Když je maso měkkém vyjmeme ho na stranu a doděláme omáčku.

V rendlíčku si rozpustíme máslo - může ho být víc. Na rozpuštěné máslo přidáme mladou mraženou kukuřici a dusíme na másle do měkka, trochu osolíme a opepříme. Potom připravenou kukuřici vložíme do pánvičky se šťávou necháme povařit a pak zahustíme provaříme, přidáme maso a necháme chvíli prohřát a podáváme s vařenými brambory.

Kýta s kukuřicí nepotřebuje další přílohu, ale můžeme podávat s vařenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kýta s kukuřicí

Zpět na recept