Kýta pečená na žampionech

Můžeme to upéct z jakéhokoli masa, třeba krkovička nebo i kuřecí maso.


4.512x
75 min

Postup přípravy

Očistíme si žampiony a nakrájíme je na plátky i s nožičkami. Dáme je do pekáčku.

Maso si opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Plátky osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Vložíme na žampiony a pokapeme sójovou omáčkou. Podlijeme, zakryjeme a dáme péct asi na hodinu. Během pečení kýtu na žampionech obracíme a podle potřeby přilijeme vodu. Před dopečením odkryjeme a ještě asi 10 minut pečeme nezakryté. Podle chuti si můžeme šťávu zahustit nebo ne, ale já ji nezahušťuji.

Kýtu pečenou na žampionech podáváme třeba s bramborovým knedlíkem.
user-icon

autor bozule


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kýta pečená na žampionech

Zpět na recept