Kýta na zázvoru

Recept na kýtu pečenou vcelku na zázvoru.


4.811x
120 min
2×

Postup přípravy

Tuk rozehřejeme na pánvi. Přidejte papriku, zázvor, pepř, nové koření, muškátový oříšek a rozetřený nebo rozmačkaný česnek. Vše rozmícháme na kašičku, kterou maso ze všech stran potřeme.

Poté kýtu vložíme do pekáče, osolíme a posypeme kmínem. Trochu podlijeme horkou vodou a kýtu s pekáčem dáme do trouby péct při teplotě 200 °C . Občas kýtu otočíme a přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby podlijte vodou. Kýtu za zázvoru pečeme, dokud maso nezměkne.

Je-li šťáva příliš řídká, můžeme pro její zahuštění přidat trochu mouky rozkvedlané ve vodě. Po zahuštění je omáčku nutno povařit. Upečenou kýtu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Pokud je nutné, necháme ho v troubě dojít.

Kýtu na zázvoru podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a můžeme i se zelím.
user-icon

autor Veveruska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kýta na zázvoru

Zpět na recept