Kýta na pivu

Recept na jídlo nejen pro pány.


4.47x
90 min
3×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
250 mlpivo
1 kostkamasox
750 gvepřová kýta
5 kuličekcelý černý pepř

podle chuti

sůl
kmín
kečup

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Kýtu řádně omyjeme a usušíme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím kýtu. Tu pak opečeme ze všech stran v pánvi na trošce oleje. Opečenou kýtu přendáme do pekáčku. Ve výpeku opečeme nadrobno pokrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou a znovu osmahneme. Přidáme pivo, masox rozpuštěný v 250 ml vody a celý pepř. Nakonec přidáme i kečup. Směs nalijeme na maso. Kýtu posypeme kmínem. Pekáček zakryjeme alobalem a kýtu na pivu dusíme při 200 °C zhruba hodinu. Chvilku před dopékáním alobal sundáme. Kýta na pivu je výborná s rýží nebo šťouchanými brambory.
user-icon

autor Lucie.V1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kýta na pivu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena