Kýta na houbách

Výborný recept na vydatný oběd nebo večeři s chutí hub.


5.011x
120 min
2×

Ingredience

3 kscibule
200 ghouby
400 gvepřová kýta
1 kshovězí bujón

podle chuti

3 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
1 lžičkamajoránka
1 lžičkatymián
1 lžičkamletá sladká paprika
4 kuličkycelý černý pepř

podle potřeby

2 lžícehladká mouka
500 mlolej na smažení

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Na oleji usmažíme nakrájenou cibuli, přidáme vepřové maso, lžičku kmínu a orestujeme. Maso krátce podusíme, přidáme houby, ochutíme paprikou a lehce orestujeme. Zalijeme vývarem z hovězího bujonu nebo horkou vodu. Podle chuti přidáme tymián, majoránku, pepř se solí a pod poklicí dusíme, dokud maso není měkké. Nakonec omáčku podle potřeby zahustíme a 10 minut povaříme. Kýtu na houbách můžeme podávat s knedlíkem, rýží či chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kýta na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena