Kyšková polévka

Tuto polévku znám od dětství. Už jako malý jsem ji měl rád, aniž bych věděl, že ji maminka vařívala, když zrovna nebylo moc peněz. Nám to jako dětem nevadilo a levné a rychlé jídlo nám stačilo.


5.02x
25 min

Postup přípravy

Očištěné a na kostičky nakrájené brambory opláchneme a pak zalijeme vodou tak, aby byly všechny ponořené. Do vody přidáme sůl, bobánkův lísteček a kuličky pepře a nového koření. Uvaříme skoro doměkka.

Pak vyndáme koření, přilijeme 2/3 kyšky a přivedeme znovu k varu. Zbytek kyšky si rozdělíme napůl. V jedné části rozmícháme hladkou mouku na zahuštění, ve druhé rozkvedláme vajíčka. Do vařící polévky, za stálého míchání, vlijeme kyšku s moukou, pořádně promícháme a necháme 5 minut povařit. Potom , opět za stálého míchání, přidáme zbytek kyšky s vejci, to už stačí jen provařit a máme hotovo.

Kdo má rád, může při vaření přidat i kopr, ale u nás se dělala polévka jen takhle a já ji tak vařím dodnes. Ne snad z nouze, ale proto, že ji máme doma rádi.
Přeji dobrou chuť.

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

user-icon

autor MirekVlcek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kyšková polévka

Zpět na recept