Kyselá švédská omáčka

Studená vaječná omáčka zjemněná smetanou, kterou můžeme použít na zeleninu.


2.91190x
60 min

Ingredience

1 lžičkacukr
sůl
2 ksžloutek
1 lžičkahořčice
3 dlsmetana ke šlehání
vinný ocet
4 ksvejce natvrdo
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vařená vejce oloupeme a prolisujeme přes jemné síto. Vmícháme syrové žloutky.

Vaječnou omáčku ochutíme solí, pepřem, cukrem a hořčicí. Pak přidáme po kapkách ocet a šlehačku.

Kyselou švédskou omáčku ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kyselá švédská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Švédská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.